Tapaturman sattuessa

Lue toimintaohjeet täältä. Täältä saat myös tulostettua tarvittavat lomakkeet ja ohjeet tai voit vaikka lähettää tapaturmailmoituksen vaivattomasti suoraan netin kautta.

Vahingon sattuessa toimi näin

  1. Hakeudu Kela-kortti mukanasi hoitoon. OPn lääkärikumppanit löydät sivulta vahinkoapu.op.fi. Suosittelemme ortopedisiin vammoihin erikoistunutta Pohjola Sairaalaa Helsingissä ja Tampereella (2017 alkaen myös Oulussa ja Kuopiossa, 2018 Turussa).
  2. Pohjola Sairaalassa sinun ei tarvitse käyttää omaa rahaa, ja korvaushakemuksen tekeminen onnistuu sairaalan korvauspisteellä. Saat korvauspäätöksen saman tien.
  3. Muilla kumppanilääkäreillä maksa lääkärikulut ensin itse ja tee korvaushakemus OPn verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa. Tarvitset hakemuksen tekemiseen OPn tai muun pankin verkkopankkitunnukset ja tiedot korvattavista kuluista. Sinun ei tarvitse lähettää kuitteja tai muita asiakirjoja, mutta pidä ne tallessa puolen vuoden ajan - kysymme niitä tarvittaessa. Saat korvauspäätöksen postitse.

Tee korvaushakemus: vahinkoapu.op.fi

HOITOLAITOKSET OP VAKUUTUKSEN SOPIMUSKUMPPANEINA

OP Pohjola on solminut tiettyjen hoitolaitosten kanssa yhteistyösopimuksen. Yksityistapaturma-, sairaus- ja matkustajavahingoissa sopimuskumppanuus on otettu käyttöön 1.1.2006.

Maksusitoumukset sopimuskumppaneille

Käytännössä yhteistyö sopimushoitolaitosten kanssa tarkoittaa sitä, että OP Vakuutus myöntää yksityistapaturmavahingoissa maksusitoumuksia vain sopimuskumppaneille. Maksusitoumus eli suoralaskutuslupa koskee ainoastaan isoja tutkimus- ja toimenpidekustannuksia, kuten esimerkiksi MRI -tutkimuksia ja leikkaus- tai tähystystoimenpiteitä, ei normaaleja vastaanottokustannuksia. Jos asiakas menee tutkimukseen tai toimenpiteeseen sellaiseen hoitolaitokseen, jonka kanssa OP Vakuutuksella ei ole yhteistyösopimusta, asiakas maksaa itse tutkimus- ja toimenpidekustannukset, joiden korvaamista voi jälkikäteen hakea vakuutuksesta.

Kela-kortti mukaan myös yksityisiin hoitolaitoksiin

Jatkossakin asiakas maksaa pienet kulut itse myös sopimushoitolaitoksissa. Vastaanottokäynnille mennessään asiakkaan on hyvä pitää Kela-kortti mukana, koska monet hoitolaitokset voivat vähentää Kelan osuuden jo kassalla maksettaessa. Jos hoitolaitos ei pysty vähentämään Kelan osuutta, tulee asiakkaan hakea maksamistaan kuluista ensin korvaukset Kelasta ja vasta tämän jälkeen toimittaa asiakirjat OP Vakuutukseen.

Maksusitoumuksen pyytäminen 

Maksusitoumuspyyntö voi tulla yksityistapaturmaosastollemme E-lausunnon tai sairauskertomuksen muodossa joko sähköisenä lausuntona, faksitse tai postitse. Muuhun korvauskäsittelyyn riittävät sairauskertomuskopiot. Jos jonkin tapaturman käsittely vaatii E-lausuntoa, korvauskäsittelijä pyytää sen. Asiakkaan tulisi siis välttää turhien E-lausuntojen maksamista.
 

Yhteydenotot OP Vakuutuksen palvelunumeroon 0303 0303.
 

Huom! Fysikaalisen hoidon ja hammashoidon maksusitoumusasiat käsitellään normaalissa korvauskäsittelyssä, ei keskitetyssä maksusitoumustiimissä.

Tämänhetkiset sopimuskumppanihoitolaitokset